Inför Tjejmilen

På lördag är det dags för Tjejmilen. Jag har bara sprungit loppet en gång tidigare, 2009. Då var det första gången jag sprang ett millopp och jag tyckte att det var fruktansvärt jobbigt. Förra året var jag också anmäld men startade inte på grund av förkylning. Även i år är jag lite krasslig, fast bara lite. Kanske är det något som händer med mig när sommaren går över i höst? Men i år ska jag banne mig springa.

Min målsättning då? För två år sedan sprang jag på 43:04 och förra året sprang jag Hässelbyloppet på 41:55. Det är de två gångerna som jag har maxat på milen. Eftersom Hässelbyloppet har en mer lättlöpt bana än Tjejmilen så tror jag inte att jag kan komma ner på den tiden. Men en tid mot 42:30 hoppas jag kunna göra. Fast det kommer bli tufft och väldigt jobbigt. Men det är ju det som är tjusningen med löpning. Jag börjar bli taggad.  Det ska bli grymt kul!!

Vilka andra springer på lördag?


Tjejmilen 2009


Sliten och krasslig

Efter en tuff helg med maxning på Bellmanstafetten i värmen i lördags och långpass igår känner jag mig ganska sliten. Dessutom har jag en liten liten ond känsla i halsen. Jag har haft huvudvärk i några dagar också så antagligen är det en mindre förkylning i kroppen. Det är väldigt sällan jag blir sjuk men jag kan ibland känna av sjukdomssymtom utan att det blir något mer.

Idag väljer jag att vila från löpningen. Hela den här veckan kommer att bli lugn på träningsfronten. Jag vill ju inte riskera att missa Tjejmilen nu på lördag! Förhoppningsvis är jag pigg och kry då.


Sliten efter stafetten


Bellmanstafetten 2011

Även i år hade jag den stora äran att få delta i ett lag på Bellmanstafetten. I år var det dock med ett nytt gäng som sprang under namnet Team Lofsan.

Det är verkligen roligt att springa i ett lag. Man (jag) kämpar inte bara för mig själv utan även för övriga lagdeltagare. Vårt mål med stafetten (satt av lagledare Lovisa) var en sammanlagd tid under 1:50. Tack vare en helt fantastisk laginsats lyckades vi med målsättningen och klockades på 1:49:34 i mål! Helt otroligt! Alla i laget presterade verkligen sitt yttersta och vi hade hur roligt som helst.

Personligen är jag nöjd med min insats. Loppet var fruktansvärt jobbigt och VARMT. Jag hoppades komma ner mot 20:30 men det klarade jag tyvärr inte idag. Den officiella tiden blev 20:51 men min klocka visade två sekunder snabbare. Det spelar dock ingen som helst roll utan det viktigaste var att jag hade väldigt väldigt roligt! Att som ensamlöpare få representera ett lag ger verkligen en extra kick för löpningen.


Strax efter starten

 

 

Team Lofsan - Agnes, Lovisa, Johanna, Lisa & Emmy


Sista Karlskrona-löpningen

Ja, idag lämnar jag Karlskrona. Först bär det av mot Borås & Trollhättan och sedan vidare till Stockholm på fredag. Sista löppasset i Karlskrona för den här sommaren bestod av drygt 16 km i strax under 5 min/km. Benen svarar ganska bra trots att jag har haft en riktigt tung träningsperiod bakom mig. Dock var det rejält varmt och svettigt.

Nästa gång jag springer här i Karlskrona är det höst. Det ser jag fram emot. Jag älskar hösten! Men först ska jag njuta av sommarens sista dagar.Vackra Karlskrona


Träningsvärk from hell

Jag fortsätter min "intervall-sommar" med att denna vecka återigen springa fyrahundringar på bana. Jag är minst sagt nöjd. Att övervinna det motstånd som jag ofta känner inför intervaller är för mig en enorm seger.

Den här veckans fyrahundringar resulterade dock i rejäl träningsvärk i vaderna. Jag har så ont att dagens svampplockning var en riktig plåga. Jag kan för tusan knappt gå! Men så går det när man leker Usain Bolt och försöker att springa intervaller på tå...

Tiderna för intervallerna var:
1.27 - 1.22 - 1.25 - 1:26 - 1:25 - 1:24 - 1:26 - 1:24 - 1:24 - 1:25 - 1:26 - 1:26Anmäld!

I veckan anmälde jag mig äntligen till Göteborgsvarvet och Stockholm marathon nästa år. Med tanke på tidigare års intresse för de båda loppen så gäller det att vara ute i god tid. Man vill ju inte missa folkfesterna. Så om du vill springa Varvet eller Stockholmsmaran (och det vill du väl?) så är mitt tips att anmäla dig snarast!


Att styrketräna...

...har aldrig varit min grej. Jag har aldrig riktigt hittat glädjen i styrketräning. I perioder har jag tränat en del på gym men utan något större engagemang. Även om jag inte är någon större styrketräningsanhängare så försöker jag åtminstone köra några styrkeövningar i veckan och då inriktat på löpstyrka. Efter ett kortare distanspass om ca. 7-8 km så passar det bra att lägga in några övningar.

Nu när jag är i Karlskrona och har tillgång till en stor tomt passar jag på att förlägga styrketräningen utomhus. Att vara ute gör faktiskt styrketräningen en aning roligare. Här i Karlskrona kan jag dessutom använda diverse redskap som vikter. Det är bara att leta i garaget så hittar man alltid något - ett spett till exempel!


Styrketräning utomhus med spett och hård blick - bra kombination!


Tankar om Lidingöloppet

Om ungefär en och en halv månad är det återigen dags för Lidingöloppet. Därför är min löpträning för tillfället inriktad på det just loppet. Det är inte så att jag lägger upp ALL träning mot Lidingöloppet men loppet finns ändå där i tankarna. Jag gillar att ha ett särskilt mål med min träning.

Målet med Lidingöloppet är att slå förra årets tid som är 2:35. Dessutom vill jag ha roligt, vara nöjd efteråt och inte minst lägga upp loppet på ett bra sätt. Av tidigare erfarenheter kan loppet sluta i mindre trevliga upplevelser om man misslyckas med det sistnämnda...

Lidingöloppet är helt klart ett av de roligaste loppen jag har sprungit. Det är verkligen en speciell känsla där i skogen när naturen är som vackrast. Jag kan rekommendera alla att prova loppet! Man behöver ju dessutom inte springa 30 km-loppet utan det finns ju fler att välja på!


Lidingöloppet 2009 - inte helt nöjd


Backpass

Det har sannerligen inte blivit särskilt många backpass den här sommaren. Inte så bra. Lidingöloppet är ju faktiskt ganska backigt. Men jag har åtminstone sprungit de flesta distanspassen i kuperad terräng så förhoppningsvis är det ett ganska bra subsitut.

Men idag sprang jag i äntligen ett riktigt backpass i mitt kära Bastasjö här i Karlskrona. Det gick faktiskt över förväntan. Jag kunde trycka på riktigt bra uppför och höll ett, för mig, bra tempo passet igenom. Sammanlagt sprang jag i backen i ungefär 25 min vilket resulterade i ca. 5 km löpning plus upp- och nerjogg om vardera 3 km. En bra backpass-lördag!


Bastasjö-backen

 

 

Pustar ut i gräset efter passet


Österlen

Idag kom vi hem från en minisemester på Österlen. Vi har besökt Simrishamn, Ales stenar, Ystad, Glimminge hus, Kiwik, Stens huvud och alla mysiga små byar som man åker igenom. Dessutom besökte vi min vän, klasskompis & löparpolare Klara & hennes familj. Österlen är så vackert så det var verkligen en lyckad semester!

Förutom att vi cyklade en del så blev det även en löprunda i Ystad. Vi hittade ett trevligt spår i Sandskogen strax utanför stan där vi tog en kortare runda på ca. 7 km. Det var garanterat det plattaste spåret jag någonsin sprungit på, vilket dock inte var så förvånande. Skåne är väl inte knappast världsberömt för sina backar (även om vi senare upptäckte rejät kuperade områden i t.ex. Brösarp). Spåret utanför Ystad erbjöd däremot omklädningsrum och dusch, vilket är hur bra som helst när man är på resande fot. Så borde det vara vid alla motionsanläggningar!


 


Bloggtorka

Det är minst sagt bloggtorka på den här bloggen för tillfället. När man har semester är det knappast datorn jag tänker på i första hand. Men det blir bättre när hösten kommer, jag lovar.

Vad gäller löpningen så går den väldigt bra just nu. Är inne i ett skönt flow. Benen är pigga och det går lätt. Har bland annat sprungit en 25 km:are i 5:04-tempo utan att vara särskilt trött. Det är bra. Förhoppningsvis fortsätter det så här.

På återseende!

RSS 2.0