Peppar för lopp

Som vanligt laddar jag upp med lasagne kvällen före lopp. Det ska bli kul att springa imorgon. Fast jag känner mig inte super-taggad. Har som vanligt vid den här tiden på året haft förkylnings-känningar senaste veckan. Men det kommer förhoppningsvis inte påverka mig imorgon. Min målsättning är sub 42, vilket då är pb på Tjejmilen-banan.

Nu är det bara att hålla tummarna för att det inte blir regn på loppet. För enligt mig så har regn-kvoten på lopp redan uppfyllts med råge det här året. Ni minns väl den där lördagen i början av juni? Fast inget kan ju komma i närheten av det där.

Lycka till alla som springer imorgon! Nu kör vi!

Framförhållning

Eftersom jag fick ett mail från Göteborgsvarvet idag om att antal anmälda till nästa års lopp redan var uppe i typ 47 000 så gick jag genast in och anmälde både mig & Mats. Herregud vilken hysteri det har blivit! Första året jag sprang Varvet (2006) så tror jag inte att det var fullt ens på loppdagen. Galet. Men kul såklart att så många vill springa.

Skönt att ha säkrat en plats till Varvet 2013. Det blir mitt åttonde Göteborgsvarv och det är alltid lika roligt. Passa på att anmäl er till festen innan det är för sent!

 

Bellmanstafetten och Tjejmilen

I lördags var det Bellmanstafetten. Jag har sprungit loppet två gånger tidigare. För två år sedan sprang jag ihop med ett gäng socionom-kursare och förra året sprang jag, precis som i år, i Lovisas lag.

I årets stafett hade Lovisa "toppat" lag med sikte på att komma högt upp i resultatlistan. Det fick helt enligt planen. Vi kom på en finfin tredjeplats i damklassen. Ja vi fick till och med gå upp på scenen och få pris. Det har nog inte hänt mig sedan typ Lindåsloppet -92.... Jätteroligt!

Vad gäller min egen prestation så är jag nöjd. Officiella tiden blev 20:07 och min klocka visade 20:04. Det är svårt att veta exakt eftersom min tid startar när löparen före mig springer in i växlingszonen. Helt klart ett bra formbesked! Det var dock alldeles för varmt för att jag skulle kunna prestera på topp. Hade det varit svalare och mindre kvavt tror jag helt klart att jag hade kunnat ta mig under 20. Men det får bli en annan gång!

På lördag är det ju Tjejmilen. Jag kommer inte göra någon satsning i form av uppladdning m.m. Istället tränar jag på som vanligt, tar det något lugnare torsdag-fredag dock. På lördag får det gå som det går. Kul ska det bli i alla fall!


Grymt lag! Bilden lånad av Anna

Bloggens fortsättning, mål och halsont

Återigen dröjer det mellan blogginläggen. Ärligt talat lutar det allt mer åt att jag lägger ner bloggen. Åtminstone är det så det känns just nu. Det känns lite tråkigt men ändå rätt. Lusten finns inte längre. Men helt säker är jag inte. Inte än. Tanken är att jag skriver något inlägg då och då (när lusten infinner sig) fram till att den här "löparsäsongen" är slut. Säsongen avslutas med Hässelbyloppet i mitten av oktober. Då ska jag ta ett definitivt beslut om bloggens fortsättning.

För tillfället går inte träningen särskilt bra. Både förra veckan och den här har "förstörts" av halsont. Jag har inte sprungit sedan i lördags och det börjar kännas riktigt frustrerande. Jag vill ut! Men en ond hals är inget att leka med så det är bara att vänta ut det.

Det är en hel del lopp på gång nu så den onda halsen kommer riktigt olägligt. Så här ser höstens loppkalender ut för mig:

Bellmanstafetten
Jag springer i Lovisas lag, precis som förra året. Siktar på att springa runt 20:30 men drömmer såklart om sub 20.

Tjejmilen
Framför en rolig grej då det bara är kvinnor och tjejer som springer. Har flera vänner som också springer. Tidsmässigt hoppas jag slå förra årets tid på 42:00.

Lidingöloppet
Bästa loppet! Jag längtar efter den vackra skogen och stämningen. Självklar målsättning: sub 2:30.

Hässelbyloppet
Även här ser jag fram emot den vackra naturen. Jag älskar att springa på hösten. Jag kommer givetvis sikta mot sub 40. Men det blir tufft.
 

Semesterlöpning

Efter att ha jobbat hela sommaren kan jag lova att min stundande semestervecka är minst sagt välkommen! Ja egentligen började ledigheten redan i torsdags eftersom jag flexade från jobbet hela fredagen. Men det är först imorgon som min semestervecka börjar. Det blir bara en enda men det känns helt okej.

Semestern spenderas (såklart) i Karlskrona och jag har redan hunnit med ett par riktigt bra löppass. Första passet var distans i skogen, knappt 11 km i ett bra tempo.

Idag sprangs andra passet, 3 km lätt löpning - 5 km snabbdistans - 4 km lätt löpning. Under snabbdistansen var åtminstone 3 km under 4 min/km. Snittet på hela passet blev 4:36 min/km. Det är bra det. Framför allt med tanke på att det var kräftskiva igår och både öl & Hallands fläder slank ner! =) Fast givetvis inga stora mängder.

Nästa vecka bjuder förhoppningsvis på fler härliga löppass här i min vackra barndomsstad.Dåligt på bloggfronten och ond häl

Det har blivit ett uppehåll vad gäller inlägg här på bloggen. Återigen är jag osäker på hur det kommer bli med bloggens fortsättning. Jag känner inte att tiden eller lusten finns att blogga. Därför råder det stiltje här på bloggen för tillfället.

Men springer gör jag såklart ändå. Så det behöver ni inte vara oroliga över! Fast jag har dessvärre fått ännu mer problem med min hälsena. Så mellan löppassen har jag börjat med strukturerad rehabträning för hälen. Precis som sommaren 2010. Då försvann smärtan helt och det hoppas jag att den gör även denna gång.

Fortsättning (vad gäller bloggen och hälen) följer...

RSS 2.0