Sämsta möjliga start

Den här veckan hade jag tänkt skulle bli en nystart för mig och träningen. Tanken är ju att lägga upp träningen med siktet inställt på halvmaran på 1:30 i april (vilket dock inte känns helt realistiskt i nuläget men jag tänker ändå göra ett försök!) Jag har faktiskt tänkt följa ett träningsprogram som finns på nätet, vilket jag aldrig gjort tidigare. Men just nu känns det som ett enkelt sätt att träna varierat och målinriktat. Även om jag kommer modifiera en del pass. Träningsprogrammet startade igår.
 
Dessvärre har magsjukan kommit på besök i familjen och att träna känns just nu låångt borta. En riktigt kass nystart alltså! Men jag hoppas kunna genomföra åtminstone två av de fyra passen som första veckan omfattar (kanske till och med tre). Nystarten blir förhoppningsvis på torsdag istället!

Rörigt liv

Som jag tidigare har berättat så har vi lämnat Stockholm och flyttat ner till Karlskrona. Fast flytten är långt ifrån klar än och väldigt väldigt mycket återstår. Jag och dottern bor inneboende hos mina föräldrar medan min sambo jobbar kvar i Stockholm januari ut samt roddar med försäljning av lägenheten.
 
Hela veckorna (samt några helger) är jag alltså ensam förälder (även om jag såklart får hjälp av mamma & pappa), vilket faktiskt är skittufft. Dessutom har jag börjat nytt jobb och Siri har skolats in på förskolan med allt vad det innebär (nya människor, nya rutiner och inte minst tårar & baciller för oss båda). Lägg därtill upphackad nattsömn varje natt sedan september/oktober (vet faktiskt inte vad som hände med dottern då men det fortsätter tyvärr) så kanske ni förstår att träningen inte direkt kommer i första hand för tillfället.
 
Jag springer såklart men helt utan plan och struktur samt på en nivå som är betydligt lägre än vad jag vill. Men det är väl bara att acceptera att det är så livet är just nu. Så fort vi är två vuxna på plats, fått in mer rutiner, kört ett par flyttlass från Stockholm, flyttat in i nya boendet, blivit friska och får sova mer så kommer jag lägga upp en riktig plan för löpningen. Det ser jag fram emot!
 
Idag sprang jag dock ett härligt (men blött, blåsigt och kallt!) pass om 2x3 km + några fartökningar samt upp- och nerjogg på snöslaskiga grusvägar i skogen. Ett bra pass!
 
Blöta fötter.
 

Nytt år och nya tag

Sedan sist jag skrev har både jul och nyår passerat. Trevliga högtider båda två och mycket ledighet. Jag har även blivit frisk och sjuk igen. Men denna gång är det inte så illa, åtminstone inte än. Tror och hoppas inte att det blir så farligt heller. Men eftersom jag har halsont så är jag försiktig vad gäller löpning.
 
Så vad har 2015 att bjuda på då? För egen del har jag en hel del förhoppningar och önskningar som jag hoppas slår in. Löpningen vill jag gärna höja en nivå och jag har en plan för att (eventuellt) nå dit.
 
Just nu är det dock fokus på underhållande träning och kämpande mot sjukdomar samt tidsbrist på grund av en pågående 50-milaflytt. Men om sisådär en månad kommer jag förhoppningsvis vara igång ordentligt med min plan!
 
God fortsättning på det nya året!
 
Här kommer en bild från ett pass den 23 december då det kändes som vår:
 
 
 
 

RSS 2.0