Nya snabba löparkläder

Det blev en del shoppning på Runners store igår. Jag köpte en ny träningsjacka (Adidas clima365 med windstopper-funktion i storlek 36, som satt som en smäck!), en buff (alltså pannband, mössa etc. kan användas till mycket), löparvantar (Nike) och strumpor. Det kostade en del men är det något jag gillar att lägga på pengar på så är det minsann löparkläder. Dessutom har vi 10% rabatt på Runners store eftersom vi prenumerar på tidningen Runners world. Bra tidning och bra med rabatt! Jag invigde min nya jacka och buffen (som pannband) på passet idag. Kändes skitbra! Jag kommer vara snabb i vinter, det känner jag.Svettig efter dagens runda


Tenta skriven och ledig tisdag

Nu är tentan gjord. Hur det gick återstår dock att se. Får vänta ungefär tre veckor på rättningen. Den var tuff och inte helt enkel. Dessutom alldeles för avancerade frågor som skulle besvaras på allt för kort tid. Jag kände mig ganska stressad. Även om jag gillar juridik ska det bli skönt att börja en ny kurs nästa vecka. Kommer kännas bra att ta nya tag.

Jag har haft huvudvärk nästan hela dagen idag, beror antingen på ansträngningen från tentaskrivandet eller på att jag är på väg att bli sjuk. Hoppas på det första. Känner mig helt slut nu och kommer nog sova gott i natt. Idag blev det dessvärre varken tentaöl eller träning på grund av huvudvärken.

Imorgon ska jag vara ledig HELA dagen, inget plugg och inget jobb! Det var länge sen. Det blir en tur in till stan. Behöver bland annat köpa en ny löparjacka. Oftast hittar jag det jag behöver i Runners store på Vasagatan. Bra butik!


Veckans träning

Veckan har präglats av att hinna och framför allt att orka träna, med tanke på hur välfylld av andra aktiviteter den har varit. Jag har i alla fall lyckats få ihop fem träningspass och sammanlagt sprungit 60,49 km.

Tisdag
Distanspass: Kärrtorps IP 9,3 km
Tid: 45 min 46 sek - 4:56 min/km

Onsdag
Distanspass: Runt Årstaviken 10,84 km
Tid: 51 min 23 sek - 4:44 min/km

Torsdag
Distanspass: Långa Björkhagenrundan + Kärrtorpsspåret 11,25 km
Tid: 54 min 12 sek - 4:49 min/km

Kommentar: Kärrtorpsspåret är verkligen ett av mina favoritspår, kuperat och roligt. Mäktig känsla att springa på elljusspår när det är mörkt dessutom!

Lördag
Långpass: Flatenrundan 20,4 km
Tid: 1 h 42 min 1 sek - 5 min/km

Kommentar: Himla fin runda längs hela Ältavägen, via Flatenbadet och sedan genom Skarpnäck, Björkhagen och Hammarbyhöjden.

Söndag
Terrängpass: Hellasgården 8,7 km
Tid: 46 min 50 sek - 5:23 min/km

Kommentar: Terräng med stor T. Lerigt, blött, halt, klättringar och stenigt, därför den något blygsamma snitttiden. Men kul!

Dessvärre har jag haft lite känningar i halsen hela veckan så vi får se hur nästa löparvecka utvecklar sig.

Hellasgården i vacker höstskrud


Tentaångest

Imorgon är det dags: Juridiktenta 15 hp. Jag har pluggat en del men man kan ju ALLTID plugga mer. Min pluggvecka har blivit lite upphackad på grund av jobb också, men det är mitt egna val så inget jag kan skylla på. Jag orkar inte plugga mer nu i alla fall. Det får bära eller brista! Förhoppningsvis bär det. Oavsett hur det går kommer det kännas bra att äntligen vara framme vid tentan. Kursen har ju varit hur lång som helst.

På tordag åker vi dessutom till Karlskrona och det ska bli så himla skönt. Har inte varit "hemma" sedan i somras och jag saknar familjen, lugnet, Blekinge, huset och allt annat som där som ger mig trygghet. Jag längtar.

 

Karlskronabild från i somras


Speciell känsla

I torsdags när jag var ute och sprang fick jag en himla annorlunda känsla. Jag var nästan helt ensam ute, berodde antagligen på det mindre trevliga vädret (grått, trist och regn i luften). När man springer längs Sicklasjön brukar man alltid möta eller springa om andra löpare eller folk som promenerar. Omsprungen blir jag ju aldrig... 

I alla fall, när jag sprang på stigen längs sjön, som för tillfället är helt fantastisk för det känns som man springer i en gyllengul korridor eftersom det är så fullt av gula löv, fick jag den här speciella känslan. Jag kände mig utanför mig själv på något sätt. Precis som om jag betraktade mig själv utifrån. Min hjärna och kropp var separerade. Jag styrde liksom inte min kropp, utan den skötte sig själv. Jag märkte helt enkelt inte att jag sprang. Tankarna var däremot 100 procent närvarande. Det var läskigt men samtidigt oerhört skönt. Ett tag funderade jag på att stanna upp och liksom hitta tillbaka till verkligheten. Jag funderade faktiskt på om det är så här det känns precis innan man ska dö. 

Känslan försvann ganska fort men under resten av rundan hade jag en liten del av den kvar inom mig. Jag har någon gång tidigare upplevet en liknande känsla och det är fantastiskt fascinerande.

Idag är det lördag, vilket betyder långpass. Även idag är det grått och trist väder ute så kanske upplever jag samma känsla igen. Fast antagligen är det inte vädret som framkallar den.

Intensiv vecka men gosigt sällskap

Denna veckan är sjukt intensiv. Som jag tidigare skrivit är det framför allt jobb och plugg som gäller. Igår hann jag i alla fall med att hämta min gosiga systerdotter Tilma på hennes förskola och sen åkte vi hem till oss. När jag kom till hennes förskola blev hon så där stolt som barn blir och ville visa mig massa saker. Sin hylla med kläder och så. Så söt! Sen åkte vi tvärbanan till Sjöstaden. Jag var lite nervös för jag har aldrig åkt tvärbana med barnvagn innan men det gick bra. Efter det gick vi en promenad och lekte i en lekpark. Väl hemma läste vi böcker, kollade på Bolibompa, lagade mat och åt. Tilma gillade åtminstone pastan vi bjöd på. Det är så himla bra att Hanna & Daniel bor så nära oss, inte minst nu när Tilma finns. Jag är så glad att jag kan träffa dem alla tre ofta!


Veckans träning

Så här på en söndag är det ju dags att summera veckans träning. Jag är nöjd med veckan som har varit lite mer fartinriktad än förra. Tempoträning är väl egentligen inte det mest optimala just nu eftersom det är uppbyggnad som borde vara i fokus. Men jag vill ju inte tappa för mycket i snabbhet så jag ska försöka att köra något tempopass i veckan under hela hösten & vintern.

Sammanlagt har jag sprungit 68,82 km fördelat på sex träningspass. En riktigt bra vecka alltså!

Måndag
Runt Södermalm 12,40 km

Uppjogg: 3 km
Tid: 15 min 20 sek - 5:07 min/km

Tempo: 6,40 km
Tid: 28 min 28 sek - 4:27 min/km

Nerjogg: 3 km
Tid: 15 min 15 sek - 5:02 min/km

Kommentar: Jobbigt men skönt med tempo. När jag kör ett sådant pass blir jag förundrad över hur jag lyckades hålla 4:18-tempo på Tjejmilen i augusti. Sjukt snabbt ju!

Tisdag

Distanspass: Socialhögskolan - Sjöstaden (via Gärdet & Strandvägen) 11,92 km
Tid: 57 min 37 sek

Onsdag

Distanspass: Långa Björkhagenrundan 8,65 km

Tid: 40 min 24 sek 4:40 min/km

 

Fredag

Distanspass: Långa Björkhagenrundan 8,65 km

Tid: 41 min 19 sek - 4:47 min/km

Kommentar om passet: En av mina favoritrundor. Blev ju till och med två gånger den här veckan.

Lördag

Långpass: Stockholms broar (plus broöppning) 19,74 km

Tid: 1 h 34 min 12 sek - 4:46 min/km

Söndag

Distanspass: Årstarundan 7,46 km

Tid: ingen tidtagning

Kommentar: Springer ALDRIG utan tidtagning men jag har en tanke om att det kanske är bra att inte stirra sig blint på tiden jämt. Därför tänkte jag idag enbart springa efter känslan i kroppen. Helt ok!

Förutom löpning har jag styrketränat lite. Biceps, triceps och ben med hjälp av mina hantlar och så situps för magen. Dessutom den s.k. "plankan" 5x1 min.


Långpass i regn

Det har regnat ganska mycket idag. Dagens träning skulle ju, som vanligt på lördagar, bestå av ett långpass. Ett tag funderade jag på att invänta uppehåll innan jag gav mig ut. Men eftersom himlen knappast såg ut att ljusna så bestämde jag mig för att springa ut trots lite regn. Jag gillar egentligen att springa när det regnar, åtminstone så lite lagom. Det är ju aldrig kul när det öser ner för man blir ju så himla kall då!

 

Det blev i alla fall en runda som går under benämningen "Stockholms broar". Det beror så klart på att rundan går över flera broar, bland annat Årstabron & Västerbron. I vanliga fall är sträckan 18,54 km lång men när jag kom till Danvikstull var det givetvis broöppning (nackdelen att springa en runda med många broar...) så jag fick ta en lite extra sväng istället för att stå och vänta. Sammanlagt blev rundan 19,75 km. Bra tempo var det dessutom så jag är definitivt nöjd med dagens pass. Och trots att det regnade mer eller mindre nästa hela tiden blev jag aldrig särskilt kall. Blöt var jag men det kändes mest om fötterna på grund av alla vattenpölar man råkar springa i. Förutom avsaknaden av regnskydd så gillar jag mina löparskor grymt mycket - ADIDAS Adistar Ride från Runners store. Rekommenderas varmt!Snabba skor!


Fullt upp

Det är verkligen fullt upp för tillfället. Jag har så himla mycket att göra hela tiden och så fort en sak är avklarad så dyker nästa upp. Det är framför allt mycket att göra med skolan, både en hel del schemalagt denna veckan och massor att läsa in till tentan om 1,5 vecka. Juridik är det just nu. Jag gillar det men det är ju så många olika moment som ska läras in så det är tufft. Förstår inte hur jag ska kunna få koll på allt. Dessutom jobbar jag fyra dagar nästa vecka. Men men jag har ju valt det själv så det är väl bara att kämpa på.

Förutom plugg och jobb tar ju träningen en hel del tid så klart. Dessutom måste man ju hinna laga mat, äta, sova, diska, tvätta, städa och äta lite till. Fast egentligen gillar jag att ha mycket inplanerat. Det är ju så tråkigt annars. Men det vore inte helt fel om dygnet ibland kunde bestå av kanske sådär 30-35 timmar! Då kanske jag hade hunnit kolla på "Bonde söker fru" och andra lättsmälta tv-program utan att panikplugga i reklampauserna.En kär vän


Veckans träning

Det har varit en bra träningsvecka. Sammanlagt har jag sprungit 63,62 km fördelat på fem pass. Fokus har varit på distanspass och flera rundor på minst en mil. En positiv sak har varit att kroppen har känts ganska pigg. Det kan i och för sig bero på det relativt lugna tempot. Men det är ju härligt att känna sig fräsch ibland!

Veckans träning:

Måndag
Distanspass: Runt Södermalm 12,4 km
Tid: 59 min 32 sek - 4,48 min/km

Tisdag
Distanspass: Sockenvägen-Kärrtorp-Hammarbyhöjden 10,21 km
Tid: 49 min 54 sek - 4,53 min/km

Onsdag
Distanspass: Runt Årstaviken 10,84 km
Tid: 53 min 58 sek - 4,59 min/km

Fredag
Morgonjogg före frukost: Hammarbyhöjden - Sicklasjön 8,67 km
Tid: 42 min 33 sek - 4,54 min/km


Lördag
Långpass: Alvikrundan 21,5 km
Tid: 1 h 47 min 33 sek - 5 min/kmAlvikrundan 21,5 km


Cosmopolitan

Det är alltså tidningen Cosmopolitan som är rubriken för detta blogginlägg. Jag kan bara konstatera att jag verkligen INTE gillar den tidningen. Drinken med samma namn är däremot alldeles förträfflig. Trots att jag inte gillar tidningen gav den mig igår faktiskt en hel del glädje.

Mats hade tidigare i veckan fått tag i några gratistidningar, bland annat en Cosmopolitan. Igår läste jag lite i den och blev verkligen chockad. Här är ett urval av rubrikerna på framsidan, vilka beskriver innehållet i tidningen:

"Tidernas hetaste sex - historielektionen du inte vill missa"

"Hår & make: toksnygg på 7 min!"

"14 trick som tänder honom"

Jesus Christ alltså! Jag trodde inte att det fanns sådana tidningar längre. Jag vet i alla fall vad mina eventuella framtida barn INTE får läsa! Det får bli Kamratposten tills de är 18 år.

Reportaget som tidernas hetaste sex var helt absurt. Det handlade om hur man kan inspireras av olika tidsepokerna för att krydda sitt sexliv. Så här kan man inspireras av renässansen och barocken:

"Driv din kille din absoluta bristningsgränsen genom att hångla upp honom bakom en mur och sedan dra dig undan och viska: Sedan, inte nu! Boka rum på ett hotell en vardag och älska som om ni aldrig mer får träffas. Bestäm att mötas i skogen. Spring dig andfådd mot din älskade och segna tillsammans ner i mossen."

Hahaha, skulle jag & Mats mötas i skogen upp mot Hammarbyhöjden då eller? Helt sjukt! Vilka är egentligen Cosmopolitans målgrupp undrar jag? Jaja, kul hade jag i alla fall när jag läste och jag hoppas sannerligen att reportaget inte var på allvar.Bilproblemet löst

Yes, problemet angående vår värdelösa bil är löst! Nu är det ombesiktigad och den gick igenom. Tack vare Åke Blom i Trollhättan. Tack Åke! Nu får vi i alla fall köra den ett år till, förutsatt att den inte går sönder såklart. Men det är ett senare problem.


Höstlöpning och ensam hemma

Hösten är här på allvar nu. Jag gillar det! För varje år som går får jag allt bättre känsla när hösten kommer. Det är liksom ett lugn som lägger sig över naturen och så alla härliga färger & dofter! Att springa på hösten är speciellt. Luften är frisk och man blir omsluten av vackra färger från löven när man springer i skogen. Ikväll var det verkligen dramatiskt när jag sprang längs Årstaviken. Det blåste helt otroligt mycket och när jag var på Årstabron höll jag på att blåsa av. Detta i kombination med att det började skymma och den enorma utsikten från bron gav en riktig mäktig känsla. Dessvärre hade jag magknip under passet så jag fick nästan stanna och gå vid några tillfällen. Men det gjorde inte så mycket eftersom det är fjärde dagen i rad jag springer så det var riktigt lugn löpning som gällde idag.

Jag är förresten ensam hemma till, förhoppningsvis bara, imorgon. Trots att jag & Mats har bott tillsammans här i Hammarby sjöstad i mer än två år har jag aldrig varit ensam hemma i vår lägenhet en hel natt. Känns lite konstigt. Mats har åkt till Trollhättan igen för att kanske förlänga vår bils livslängd. Om inte det går så lämnar han bilen där och tar tåget tillbaka. Då måste vi ta ställning till om vi ska köpa en ny bil eller inte. Vår bil är världens sämsta så egentligen skulle jag mer än gärna köpa en ny bil men jag är ju inte direkt rikast i stan...

Fin höstbild:


Träning

Jag har kommit igång ordentligt med löpningen nu. Känns skitbra! Fokus är ju nu på Stockholm marathon. Loppet är inte förrän i juni nästa år men inför ett sådant långt lopp (drygt 42 km) krävs lååång förberedelse och många många timmars nötande. I alla fall om man inte vill att loppet ska vara en pina från mål till start eller nöjer sig med att enbart ta sig runt. Jag har högre målsättning än så. Än så länge är målet är ta sig under 4 timmar. Jag har sprungit maran en gång tidigare. Då gick den på 4 timmar och 1 minut!

I söndags innan vi åkte från Trollhättan joggade vi ett lätt pass före frukost, ca. 5,5 km och därefter lite bålstyrka i form av "plankan", alltså statisk träning genom att vara i armhävningsställning med fötterna men istället för händerna i golvet, balansera på underamarna. Antal 5x1 min och 1 min vila mellan varje rep.

Träningen den här veckan har än så länge blivit:

Måndag
Distanspass: Runt Södermalm 12,4 km
Tid: 59 min 32 sek, 4,48 min/km

Tisdag
Distanspass: Sockenvägen-Kärrtorp-Hammarbyhöjden 10,22 km
Tid: 49 min 54 sek, 4,53 min/km

Det är inga tempopass direkt. Kommer vänta ytterligare någon vecka innan det är dags för kvalitépassen. Jag trivs med att köra lite lugnare tempo just nu.

Helg i Trollhättan

Hela helgen, alltså torsdag till söndag, spenderades i Trollhättan. Eftersom i princip hela Mats familj och övrig släkt bor där i trakterna är det sannerligen fullt sjå att hinna träffa alla. Vi lyckades dock riktigt bra med detta! På lördagen var det faktiskt lite av "öppet hus"-känsla hos Hans & Diane (Mats pappa & mamma). Alla Mats syskon (fyra stycken) med nästan alla respektive samt 6 barn/ungdomar var samlade. Vi fikade, umgicks, läste sagor och lekte kurragömma (inte alla då, mest jag & barnen). Himla trevligt alltihop! 

Mats syrra Karin & hennes Karl-Anders hade med sig krabba, som de fångat på västkusten, vilken jag åt med enorm njutning på kvällen. Så gott! Jag skulle kunna leva på enbart fisk och skaldjur.

Här nedan är några bilder från helgen!
Äntligen träning igen

Denna helg tillbringar jag & Mats hos hans föräldrar i Trollhättan. Vi åkte hit igår, trots att bilen inte gick igenom besiktningen för några veckor sedan lyckades vi ta oss hela vägen från Sthlm hit. Bra jobbat Opeln! Dess domedag är satt till 12 okt så det gäller att utnyttja den in i det sista! Med lite tur klarar den sig lite längre. Vi ska lämna in den på verkstad på måndag. Men jag tvivlar starkt på att den kommer leva särskilt länge till, speciellt med tanke på vilka problem vi hade för att över huvudtaget få igång den igår.

Vi tog första löppasset sen Lidingöloppet idag. Det blev två varv på spåret i Skidstugan här i Trollhättan, sammanlagt 10 km på 48 min 31 sek (lagom lugnt och skönt). Det är ett kuperat och himla trevligt spår tycker jag. Mycket variation och riktigt fina stigar/vägar. Kändes bra i kroppen och framför allt helt fantastiskt att komma igång med löpningen igen. Veckan utan träning har varit jobbig, det har liksom krypt i kroppen och jag har känt att det är något som saknas. Dessutom är jag förundrad över hur mycket tid man helt plötsligt har. Vad gör folk som inte tränar? Jag blir helt rastlös och uttråkad. Riktigt nice att komma igång med träningen igen alltså. Trots att jag fortfarande är besviken över Lidingöloppet känner jag mig sugen på nya utmaningar. Nu är ju siktet inställt på Sockholm marathon 2010!

Det blev första passet för hösten med pannband på idag! Jag gillar att ha pannband för jag blir så kall av svetten som kommer ur allt mitt hår på huvudet och då värmer pannbandet så jag inte får ont i nacken. Dessutom håller det min jättekalufs på plats.

  

RSS 2.0