Flyt och mål

Löpningen flyter på riktigt bra just nu. Jag känner mig i bra form. Men framför allt så tycker jag att det är roligt att springa och motivationen är på topp. Jag ser fram emot löpningen nu i vinter! Även om det kommer bli tufft att få till med tanke på flytt, förskolestart m.m. 
 
Inför nästa säsong har jag formulerat ett löparmål. Fler lär det bli. Men just nu nöjer jag mig med ett. Målet är halvmaran under 1:30. Jag har gjort det en gång innan och vet därför att det är möjligt. Det ska bli kul att ha ett tydligt mål att träna mot. Än så länge är jag bara anmäld till Göteborgsvarvet men kommer även att springa Womens health halfmarathon i april. Förhoppningsvis klarar jag målet på något av de loppen.
 
 

Höstspring och annat spännande

Även om jag inte uppdaterar bloggen särskilt ofta just nu så betyder inte det att jag inte springer. Nej just nu är jag inne i en riktigt bra träningsperiod. Löpningen flyter på bra. Okej, jag springer kanske inte sådär jättemåga mil i veckan men de jag springer känns väldigt bra. Jag känner mig stark och löpningen är rolig. Kanske är det den härliga höstluften som gör att det känns lätt?
 
I livet i övrigt så händer det spännande saker. Ett stort beslut är taget och det innebär att vi kommer att flytta ifrån Stockholm. Vår nya hemstad är Karlskrona (där jag ju är uppvuxen). Första flytt (kommer bli några turer på grund av jobb, förskola m,m.) sker i mitten av november. Ganska snart alltså! Beslutet har varit det svåraste jag någonsin har fattat. Jag älskar ju Stockholm! Men tyvärr är det ett för högt pris man får betala för att bo här. Jag är minst sagt trött på bilköer, pendling, trängsel, långa sträckor och alldeles för höga huspriser! Jag vill ge Siri en annan uppvuxen än vad storstan kan erbjuda.
 
Flytten innebär såklart att träningen påverkas. Att flytta 55 mil gör man ju inte så där i en handvändning och under en period kommer fokus att ligga på flytt istället för på träning. Men det får jag återkomma till så småningom!
 
Mycket spännande på gång alltså!
 
 
 
 

Hässelbyloppet

Igår sprang jag Hässelbyloppet. Tiden blev 42:16. Mats sprang med mig hela loppet och peppade samt gav mig information om tempo m.m.. Det var roligt med sällskap och framför allt skönt att fokusera på något annat än hur jobbigt det var. 
 
Jag lyckades alltså med mitt brons- och mitt silvermål vad gäller tiden. Men tyvärr inte med guldmålet. Tiden är jag ändå ganska nöjd med men inte med känslan under loppet. Jag var väldigt trött alldeles för tidigt. Redan efter 4 km ville jag kasta in handduken (vilket jag inte gjorde men tempomässigt fick jag en dipp i några kilometrar). Sista två kilometrarna lyckades jag dock frambringa lite ny kraft och i kombination med att det går lätt nerför kröp kilometerhastigheten ner igen. Jag ville ju avsluta med stil! 
 
 

Inför Hässelbyloppet

Jag är nästan helt återställd från förkylningen nu, lite snorig är jag fortfarande och hostar efter ansträngning. Men jag känner mig frisk i övrigt. Efter en helg med en hel del spring kommer jag nu ta en lugnare veckan innan loppet på söndag. På onsdag kommer jag dock att se om det finns någon fart kvar i kroppen genom lätta intervaller. Jag har inte sprungit snabbt sedan halvmaran så det blir onekligen spännande.
 
Min främsta målsättning med Hässelbyloppet är att få en bra känsla - snabbt och ansträngande men kontrollerat. Vad gäller tider så har jag tre mål:
 
Guldmål: sub 42 min
Silvermål: sub 42:30
Bronsmål: sub 42:44 (tiden från Karlskrona stadslopp i juli)
 
Men med tanke på min mindre bra uppladdning med en långdragen förkylning så kommer jag vara snäll mot mig själv. Lyckas jag inte med tidsmålen så tänker jag inte gräva ner mig. Lyckas jag bara få till "rätt" känsla så är jag nöjd.
 
Hässelbyloppet 2012 (en satsning mot sub 40 som tyvärr inte höll)

Nya tag

Det blev inget Lidingölopp. Sjukt trist. Men så blir det ibland. Jag var dock ute och hejade på sambon som sprang. Mats gjorde ett bra lopp, trots att löpträningen även för honom är på en betydligt lägre nivå än för några år sedan. Siri var också med och hejade. Hon har för övrigt blivit ett riktigt heja-proffs. Så fort vi ser någon som springer så börjar hon klappa händerna och ropa hejaheja. Så söt. Och kanske något miljöskadad?
 
På grund av missat Lidingölopp så anmälde jag mig, i ren frustration, till Hässelbyloppet nästa söndag. Egentligen vill jag inte alls springa ett mil-lopp för det är ju så himla jobbigt precis hela tiden. Men jag ser ändå fram emot det med skräckblandad förtjusning. Jag vill ju så gärna springa ett höst-lopp!
 
Jag har även börjat fundera på nästa säsong och vilka målsättningar jag ska ha. Men det får jag återkomma till vid ett senare tillfälle.

RSS 2.0