Jag lever!

Jag har inte försvunnit, varken från bloggosfären eller från övriga livet. Dock har jag försvunnit från Stockholm. Vi har ju flyttat till Karlskrona. Eller flyttat har vi egentligen inte gjort än. För tillfället bor vi hos mina föräldrar, i väntan på eget boende. Planen är att hitta/bygga hus men om det drar ut på tiden så mellanlandar vi i en lägenhet.
 
Jag har börjat mitt nya jobb. Det är kul men mycket att göra! Om bara drygt en vecka börjar dessutom Siri på förskolan. Det är stort!
 
Träningen då? Jodå den går okej. Har fortfarande lite känningar i bäckenbotten tyvärr. Men jag är ändå positiv då smärtan försvinner så fort jag vilar. Förhoppningsvis kommer den minska efter hand och till slut försvinna!
 
Idag sprang jag drygt 16 km med en lätt känsla (dock lite seg i början men det släppte efter 3-4 km) och låg puls trots att bra tempo. Formbesked helt klart!
 

Bakslag igen

Återigen har jag fått lite ont i bäckenbotten (ja jag vet, det tjatas en hel del om det här på bloggen). Jag har inte haft några som helst problem sedan i somras. Men nu efter ett par veckor med bra träning så dyker det onda upp som ett brev på posten. Förra veckan sprang jag 53 km fördelat på fem pass. Det var uppenbarligen ett pass för mycket. Fyra löppass är vad min kropp fixar i nuläget så det är bara att bita ihop. Gör om, gör rätt. 
 
Det känns tråkigt såklart. Jag hade aldrig kunnat tro att kroppen inte skulle vara helt återställd när det gått drygt 14 månader efter att vår dotter föddes! Men jag lyssnar på kroppen och gör som den vill. Det är bara att gilla läget.

Stark fast svag

Jag kämpar på med min styrketräning. Ett pass i veckan är målet. Ganska lite styrketräning kan tyckas men för mig räcker det. Jag lägger hellre träningstiden på att springa. Dessutom har jag inget gymkort så styrkan genomförs här hemma alternativt utomhus på utegym, vilket gör det något svårare att motivera sig (tycker jag).
 
Denna veckas styrkepass genomförde jag idag och det blev i stationsform, som ett cirkelpass alltså. Åtta övningar, 1 min på varje och ca. 15 sek vila mellan varje övning. Tre rundor. Fokus på överkropp. Kort, effektivt och svettigt.
 
Jag är allt annat än stark men för att träna såpass lite styrka så känner jag mig ändå stark, Stark fast svag liksom, om ni förstår... Och det nöjer jag mig med just nu.
 
Här är övningar (med delvis påhittade namn) som utgjorde dagens styrkepass:
 
1. Burpees
2. Kettlebellssving
3. Hantelrodd i planka
4. Benböj med kettlebell i famnen
5. Raka axeldrag med kettlebell
6. Dynamisk planka
7. Bicepscurl med hantlar
8. Smala armhävningar

RSS 2.0