Backpass

Jag skrev någon gång i våras att jag skulle försöka springa fler backpass eftersom några kuperade lopp är planerat. Nu har det inte blivit så där våldsamt många backpass och jag känner mig allt annat än förberedd inför Lidingöloppet om ungefär en månad. Därför utnyttjade jag friskvårdstimmen på jobbet idag och sprang till Hammarbybacken för några vändor.

Passet gick bra och var roligt. Mitt mål, att springa Lidingöloppet på silvertid, kvarstår därför. Fast det kommer inte bli "en promenad i parken" direkt.

 

En kortis

Kikar bara in lite snabbt här på bloggen för en kort uppdatering. Jag börjar känna mig bättre i kroppen (bäckenbotten) igen och det i kombination med att det nu har blivit svalare ute så känns löpningen allt roligare. Vi får verkligen hoppas att det fortsätter så!
 
Nästa lopp jag ska springa är Stockholm halvmarathon i mitten av september. Målet där blir att slå tiden från Göteborgsvarvet (1:36:12). Fast främsta målet är att vara fri från smärta. Det ser ju dock lovande ut!
 
I övrigt så är det fullt upp i livet just nu, det händer en hel del. Jag återkommer om det vid ett senare tillfälle.

Två lopp avklarade

Ännu några veckor har passerat och jag har hunnit med två lopp sedan jag skrev sist. Först ut var ju Kraftprovet i Trollhättan. Ett 11,6 km långt och rejält kuperat lopp kring slussarna och fallen. Nedan följer en kort och förenklad sammanfattning av loppet.
 
Kraftprovet
Varmt och svettigt! Tung andning hela loppet och lunchen höll på att "komma upp". Inte min bästa dag och fick aldrig något riktigt flyt i löpningen. Hade som (guld)måltid att springa under 52 min. Korsade mållinjen på 52:37 (placering 23) och var helt slut. Kände mig nöjd med min prestation. Smärtan i bäckenbotten hade jag bara anat vid något tillfälle men det gjorde aldrig riktigt ont. Hurra! Kraftprovet är ett roligt lopp längs en vacker bana och med mycket publik.
 
Ett par veckor senare (i torsdags) var det dags för nästa lopp, Karlskrona stadslopp. Ett nytt lopp i staden där jag vuxit upp. Två olika distanser att välja på, 5 eller 10 km. Jag sprang 10 km. Så här gick det:
 
Karlskrona stadslopp 10 km
Varmt och svettigt även denna gång! Bra flyt och en lätt känsla första 5 km trots en knixig och ganska kuperad bana (tid 20:58 på första fem). Tappade tyvärr väldigt mycket andra halvan (framför allt uppför) som dessutom inleddes med en öm bäckenbotten (högg till i en nerförsbacke men det onda försvann/minskade lyckligtvis sedan!). Sprang i mål på 42:44 (fjärde plats). Upplevde att jag saknar utållighet i högt tempo och känner mig frustrerad över att vara så långt ifrån min tidigare kapacitet (före bebis) samt att kroppen inte är helt återställd (efter bebis). Men Karlskrona stadslopp var ett trevligt och välordnat arrangemang längs en vacker bana på Trossö.
 
Just nu funderar jag mycket på framtiden vad gäller löpning. Min kropp är uppenbarligen långt ifrån återställd från graviditet och förlossning trots att min dotter fyller 1 år i slutet av augusti. Vilken väg jag ska gå och vad som blir mina mål med träningen framöver återstår därför att se!
 
 

RSS 2.0