Sista veckorna inför maran

Min träning fram till maran den 28 maj kommer bli lite annorlunda i jämförelse med hur den sett ut nu under våren, åtminstone när det gäller långpassen. Förra veckan var sista passet inför maran på över 30 km. Eftersom jag har två riktigt tuffa träningsveckor bakom mig hade jag sedan tidigare planerat att springa ett kortare långpass idag på 25 km, vilket jag kom hem ifrån för en stund sedan.

Nästa helg springer jag Kungsholmen runt och det loppet blir den veckans långpass. Helgen efter det blir det återigen ett vanligt långpass men inte längre än 26-27 km eftersom det endast är två veckor kvar till marathon då. Att springa längre än så känner jag inte att jag behöver eftersom det vid den här tidpunkten framför allt handlar om att bibehålla den träning som jag tidigare byggt upp. Helgen precis före maran är det ju Göteborgsvarvet som kommer bli en perfekt uppladdning i lugnt tempo inför vad som komma skall. Jag ser verkligen fram emot Stockholm marathon. Det ska bli sååå roligt!

Här är ett par bilder som är tagna efterf dagens 25 km:are som gick i 5:09-tempo:


Stretch hemma på Maltgatan

 

Bästa sällskapet!


Transportlöpt

Det har verkligen blivit mycket transportlöpning den här våren. Nästan varje vecka faktiskt. Det gillar jag. Dagens transportlöpning blev nog dessvärre det sista på ett bra tag. Nästa vecka kommer att bli en lugnare vecka när det gäller löpning eftersom jag springer Kungsholmen runt på lördagen. Sedan återgår jag till skolbänken, vilket försvårar möjligheterna att transportlöpa avsevärt. Fast då blir så klart transportcykling istället, vilket också är himla trevligt. Men i sommar när jag är tillbaka i Kista kommer det definitivt att bli transportlöpning igen. Det ser jag fram emot!


Transportlöpt!


Snabbdistans

Det är inte ofta. Men ibland händer det. Att jag i förväg bestämmer mig för att springa snabbdistans alltså. Ett distanspass för mig kan ofta utvecklas till ett snabbdistanspass eftersom jag efter några kilometer markant brukar öka tempot.

Men idag hade jag alltså bestämt innan att det skulle bli snabbdistans. Planen var 8 km i ett tempo strax under 4:30 min/km. Jag tenderar att springa alldeles för fort i början och upplever därför kvalitetspassen som fruktansvärt jobbiga. För att undvika det här bestämde jag mig för att inleda snabbdistansen i ett lagom tempo och inte allt för långt ifrån den tänka snittfarten. Det gick åt skogen direkt. Jag hade en snubbe framför mig som jag kom ifatt och då ökade han. Givetvis ökade även jag då. När snubben äntligen vek av så var tempot redan en bra bit under den tänkta farten.

Under kilometer 2-8 blåste det kraftig motvind och sista 2-3 km är det dessutom en del uppförslut, vilket sänkte tempot. Snittempot blev tillslut 4:19 min/km, vilket jag är himla nöjd med! Fast jag fick slita ordentligt och pulsen var allt annat än låg.

Här är mina kilometertider:

Kilometer 1. 4:16 min/km
Kilometer 2. 4:23 min/km
Kilometer 3. 4:22 min/km
Kilometer 4. 4:21 min/km
Kilometer 5: 4:21 min/km
Kilometer 6. 4:30 min/km
Kilometer 7. 4:30 min/km
Kilometer 8. 4:11 min/km

Favoritidrott 12 (30)

Jag fortsätter att beta av min lista och idag har turen kommit till kategorin "favoritidrott". Förra gången jag skrev om ett ämne på listan så handlade det om min favoritkonditionsträning. Jag kan tycka att det är ganska snarlikt dagens ämne och därför blir svaret även här såklart LÖPNING.

Men jag tänkte vidareutveckla svaret ytterligare genom att nämna några fler idrotter som jag gillar. De flesta av mina favoritidrotter gillar jag att både titta på och utöva själv. Jag älskar idrott och är väl lite av en sportfåne. Man är ju inte utbildad lärare i idrott & hälsa utan anledning!

Favoritidrotter att titta på:

- Friidrott
- Långdistanslöpning
- Längdskidåkning
- Handboll
- Fotboll
- Cykling
- Alpint

Favoritidrotter att utöva

- Friidrott
- Långdistanslöpning (såklart)
- Längdskidåkning
- Fotboll
- Volleyboll
- Simning
- Långfärdsskridskor
- Slalom

Listorna kan göras betydligt längre än ovan men det får stanna så här.


Slalom - en favoritidrott!
Påskavslutningslöpning

Vilken otrolig påsk det har varit! Vädret har ju varit helt fantastiskt! Ren rama sommaren. Fast i naturen ser man att det är vår fortfarande. Vitsippor och träd utan särskilt mycket löv på. Vackert.

Som avslutning på påskhelgen i Karlskrona sprang jag & Mats idag en av mina favoritrundor, Bokahultrundan. Den går framför allt i skogarna strax norr om mamma & pappas hus och bjuder på en otroligt vacker natur oavsett årstid. Rundan är 12,93 km och idag sprang vi i 4:41-tempo. Ett bra avslutningspass på påsklöpningen alltså!


 


Långpass på långfredagen

Som varje år på långfredagen blev det långpass igår. Dagen bjöd på strålande sol, ca 17 grader varmt och en svag vind. Jag sprang hela passet i korta tights och linne. Underbart! Att jag sedan upptäckte att jag har en linne-bränna utan dess like är smällar man får ta.

Passet som gick runt om i vackra Karlskrona blev sammanlagt 33,43 km och tempot var i snitt 5:03 min/km. Andra halvan gick betydligt fortare än första och det var tufft på slutet. Men jag hade ändå lite mer att ge, vilket ger ett bra kvitto på att formen är bra inför maran.

Nu är det påskfirande som gäller och vila från löpning idag. Men imorgon är det dags igen. Glad påsk!


Pustar ut i solen efter passetGöteborgsvarvet

Sedan tidigare har jag ju bestämt att jag enbart kommer att jogga mig runt årets Göteborgsvarv. Anledningen till det är att det, dumt nog, bara är en vecka mellan Varvet och Stockholm maraton och för att få optimal uppladdning inför maran så måste jag ta det lugnt på Varvet.

Men idag när jag fick startbeviset så känns det faktiskt himla tråkigt att bara jogga runt. Jag blev jättesugen på att springa fort! Göteborgsvarvet är för mig förknippat med en riktig urladdning. Men så kommer det alltså inte att bli i år. Jag måste ta det lugnt eftersom målet med träningen faktiskt är maraton och det är då jag allra helst vill prestera på topp. Fast det kommer bli svårt hålla igen. Tur att Mats & jag ska springa tillsammans, vi får hindra varandra (och INTE hetsa varandra som det brukar vara!) under Varvet. Vi kommer i alla fall att starta i startgrupp 1B och ja, helt enkelt bara försöka njuta av loppet.


Efter förra årets Varv!


Ny variant

Även denna vecka provade jag på att köra ett nytt pass. Förra veckan blev det tvåtusingar och idag sprang jag långa terrängintervaller. Eller vad man nu ska kalla dem. Passet bestod i alla fall av tre varv på elljusspåret bakom Järlagården. Varvet är ungefär 2 300 m långt och kuperat. Jag sprang i det tempo som jag för dagen kändes bra och efter varje varv vilade jag i ca. 2 min. Tempot under mina tre intervaller var:

Intervall 1: 4:25 min/km
Intervall 2: 4:25 min/km
Intervall 3: 4:21 min/km

Även om inte tempot är dödssnabbt så är jag ändå nöjd med tanke på att det är kuperat och att jag de fyra senaste dagarna har sprungit ungefär 70 km. Jag är inte direkt utvilad.

Men nu blir det två löparfria dagar för att ladda ordentligt inför långfredagens långpass (såklart!) i Karlskrona. Det ser jag fram emot!


 


Favoritkonditionsträning 11 (30)

Ja det där var ju inte särskilt svårt att svara på. Även om jag gillar längdskidåkning & cykling så är det ju såklart LÖPNING som ligger mig varmast om hjärtat! Löpning för mig är frihet, glädje & njutning. Oftast i alla fall.


Återhämtningssöndag

Med tanke på gårdagens långpass så har jag fokuserat på återhämtning idag. Dagen började med att min vän Klara & jag cyklade till Hellasgården för en löptur. Klara visade mig ett fint terrängspår som jag aldrig har sprungit innan. Det är så himla fint att springa i naturen och jag gillar verkligen skogarna kring Hellasgården. Vi sprang i ett lugnt tempo och eftersom vi hade så trevligt så försvann kilometrarna i ett nafs!

Under resten av dagen har jag bland annat tittat på sändningen från London marathon. Jag är djupt imponerad av elitlöparna i loppet. Det är helt otroligt att en människa kan springa 42 195 km på drygt två timmar! Omänskligt.


Klara, som är fd. gymnast, är otroligt rörlig och vig

 


Lisa, en aning stelare än KlaraHellasgården och min lilla cykelLångpass med fartökning

För ett tag sedan fick jag tipset att lägga in fartökningar under långpasset. Det här något som jag aldrig har gjort och inte heller varit särskilt motiverad att göra. När jag springer långpass så vill jag lunka på i ett behagligt tempo och inget annat. Men efter lite funderande kom jag fram till att det där med fartökningar ändå kunde vara värt att prova. Fartökningar under långpass behöver ju inte heller handla om ett särskilt högt tempo eftersom grundtempot redan är lugnt. I alla fall så bestämde jag för att lägga in några fartökningar under dagens långpass. Fartökningarna började efter 15 km och varje ökning var 2 km lång. Mellan varje ökning sprang jag i vanligt tempo i 2 km. Sammanlagt gjorde jag fyra stycken fartökningar och höll ett snitt mellan 4:40-4:55 min/km, beroende på hur kuperat det var. Jag har ingen aning om ifall det  här var ett bra upplägg för fartökningar men det var roligt i alla fall!

Passet som helhet var faktiskt det längsta som jag någonsin har sprungit på träning, 33,82 km och tempo var bra, 5:04 min/km i snitt. Det bådar gott inför maran! Precis som jag önskade så var benen pigga och Stockholm visade upp sig från sin allra bästa sida. Strålande solsken och upp mot 16 grader på slutet. Svettigt men härligt!

Jag hoppas att ni också har en solig dag och njuter av våren!


Svettigt! (uppknäppt väst efter "målgång")

 

 

Långt och snabbt!Cykel

I höstas fick jag verkligen upp ögonen för cykling. Då menar jag inte landsvägscykling på racer utan transportcykling genom stan på hybridcykel. För drygt tre år sedan köpte jag min första riktiga cykel. (Innan dess cyklade jag runt på en gammal tjejcykel som jag fick i 12 årspresent, vilket i och för sig gav otroligt bra träning eftersom den var så trög så jag hade maxpuls från första till sista tramptaget. Men inte särskilt roligt, tyvärr.) Även om jag har haft en bra cykel ett tag så har jag fortfarande haft svårt att motivera mig att cykla. Fram till i höstas. Då gav jag cyklingen en ordentligt chans och det slutade med att jag cyklade dagligen vart jag än skulle. Fantastiskt roligt ju och perfekt komplement till löpning. När snön & vintern kom så la jag dock ner cyklandet.

Men idag var det äntligen dags att plocka fram min fina Trek igen. Eftersom jag skulle lämna tillbaka en bok på biblioteket så passade jag på att premiärcykla för i år. Jag älskar att cykla mitt i Stockholm. Fast det är lite skrämmande också. Och så är det ju det här med att tävla med andra cyklister. I love it!

I och med att jag cyklade en extra sväng på hemvägen så blev turen ca. 20 km. Tempot höll jag nere eftersom jag fortfarande är trött i kroppen och för att det egentligen är vilodag som gäller idag. Men lite lätt cykling genom stan ser jag knappast som träning.

Ikväll laddar jag för morgondagens mastodont-långpass. Planen är att komma upp mot 33 km. Jag hoppas på sol och pigga ben!


Cykla i Stockholm!


Trött & sliten

Jag somnade med huvudvärk igår. Och så vaknade jag med huvudvärk idag. Efter frukost och en ipren blev det lite bättre men jag har varit omtöcknad hela dagen. Dessutom är jag sliten i kroppen just nu. Benen är trötta. Jag fick till och med mjölksyra när jag gick uppför en trappa idag! Det är verkligen ett tecken på att kroppen utsätts för ganska tuff träning.

Egentligen hade jag tänkt springa backe idag men med tanke på statusen så bestämde jag mig för ett distanspass istället. Det är viktigt att lyssna på kroppen och det sista jag vill är att råka ut för någon skada eller liknande just nu. För att kompensera den uteblivna backträningen sprang jag distanspasset i de ganska kuperade spåren uppe i Hammarbyhöjden/Kärrtorp. Det var tungt. Men helt okej ändå. Även om man är sliten så är det alltid skönt att komma ut.

Dagens pass: 10,25 km - 50:50, tempo 4:58 min/km, puls 158 (81% av max)

Nya skor & nya tights

I lördags köpte jag nya löparskor. Igen. Nu när jag har ökat träningsdosen en del så går det fort att slita ut ett par. Mina gamla skor är inte helt ursprungna än, men precis som förra gången jag köpte nya, så springer jag med två olika skor parallellt ett tag. Det blev återigen ett par Saucony. Jag har verkligen fastnat för dem och när jag trivs så ser jag ingen anledning att byta. Jag provade dock ett par lättviktsskor från Asics också. Åh så gärna jag skulle vilja ha dem! Hade jag varit rik så skulle jag har köpt dem direkt. De kostade 1600 kr, vilket jag kan tycka är i dyraste laget. Men kanske kanske att jag köper dem när pengarna från deklarationen kommer...

Jag köpte även ett par korta tights. Det blev ett par svarta Niketights med rosa detaljer. Jag har alltid gillat Nikes långa tights så förhoppningsvis är deras korta lika bra.


Saucony Progrid Guide 4

 

Korta tights från Nike


Startbevis

Idag fick jag hem startbeviset inför Stockholm marathon. Jag blev nervös direkt. Men också förväntansfull. Det ska bli så himla roligt att springa och jag längtar verkligen till den 28 maj. Fast det är skrämmande också. Man vet ju att det kommer göra ont.

Mitt startnummer är 3636 och jag startar i grupp C, vilket innebär att jag är med i första starten. I år har man för första gången delat upp starten i två delar. De första grupperna, där jag alltså ingår, startar kl. 11:30 och de senare grupperna startar 10 min senare. Anledningen till den här uppdelningen är antagligen att minska trängseln. Fast jag tycker inte att det är det minsta trångt under Stockholm marathon. Men andra kanske upplever det annorlunda. Ett otroligt roligt lopp är det i alla fall!Då mår jag som bäst 10 (30)

Det är svårt att välja ut en enda situation då jag mår som bäst. Men generellt mår jag väldigt bra när jag har kört ett riktigt bra träningspass och är mätt. Helst ska jag även vara nyduschad. Jag mår bra mentalt då min kropp är tillfreds och det är den när jag har tränat, har ätit och är ren.


Tvåtusingar

Istället för att springa mina vanliga tusingar (6x1000 m) så dubblade jag den sträckan idag och körde tvåtusingar, fast bara fyra repetitioner. Det har jag aldrig gjort förr. Men eftersom det i första hand är en bra tid på marathon jag siktar på så tänkte jag att det kan ju inte vara helt fel att prova ännu längre intervaller. Marathon är ju faktiskt ganska långt. Mellan varje intervall vilade jag i ca. 2 min.

Jag var stark idag, riktigt stark till och med. Även om det var fruktansvärt jobbigt så hade jag bra flyt och orkade hålla ett bra tempo. Jag blir så glad över att all träning verkar ge resultat! Planen var att springa i ett tempo på ungefär 4:05-4:10 min/km men det gick faktiskt lite fortare än så. Intervallerna blev lite ojämna men det hänger nog ihop med min bristande rutin på sådan här träning. Jag var väldigt osäker på min kapacitet på 2000 meter. Nästa gång bli det förhoppningsvis ett jämnare tempo genom hela passet. För det kommer definitivt att bli en nästa gång. Det var faktiskt riktigt roligt! Jag sprang intervallerna på Kärrtorps IP och jag gillar verkligen att springa på bana. Dessutom var det riktigt varmt och ganska soligt så jag kunde dra av mig överdragströja och springa intervallerna i endast linne. Vilken frihetskänsla! Så här såg passet ut i siffror:

Uppjogg: 3 km - 16:17 (5:26 min/km)

Intervall 1: 2000 m -  8:08 (4:04 min/km)
Intervall 2: 2000 m -  8:00 (4:00 min/km)
Intervall 3: 2000 m -  7:50 (3:55 min/km)
Intervall 4: 2000 m -  7:51 (3:56 min/km)

Nerjogg: 3 km - 15:56 (5:19 min/km)


Pustar ut efter intervallerna - i linne!

 

Kärrtorps idrottsplats

Skog, översvämning och bara ben

Rubriken sammanfattar dagens löppass bra. Det blev premiär för både skogslöpning och korta tights idag. Helt fantastiskt! Att springa barbent ger en så otroligt skön frihetskänsla och man känner sig så mycket lättare än med massa kläder på sig. I skogen var nästan all snö borta och jag har verkligen längtat efter att springa på spåren igen. Elljusspåret vid Kärrtorps IP var dock helt översvämmat så det fick bli en tur rakt igenom terrängen istället. Kul!

Eftersom det var riktigt lugn löpning idag så tog vi oss tid till att stanna och fota lite. Bilderna är dock tagna med mobilen så det är inte världens bästa kvalitet. Men den första bilden är bra. Det är, som ni ser, inte jag som har tagit den.


Jag in action

 

Översvämning

 

Riktig skogslöpning


Lördag men inget långpass

Nej den här lördagen har det faktiskt inte blivit något långpass, vilket ju brukar vara mitt lördagsnöje. Jag hade tidigare bestämt att någon lördag skulle bli långpassfri och då passade den här dagen bra. De kommande helgerna kommer jag nämligen köra långpass en bit över 30 km och då känns det bra att låta kroppen hoppa över långpasset helgen innan. Det har ju dessutom blivit långpass nästan varje helg det här året.

Men jag har såklart inte vilat helt från löpning idag. Mats & jag sprang 15,5 km imorse i ett snabbare tempo än vad jag brukar. Vi snittade 4:35 min/km, vilket är strax över mitt halvmaratempo. Det var jobbigt men kul att springa fort. Pulsen låg i snitt på 165 slag/min och jag kom upp i 181 som högst! Det är bra det och betydligt högre puls än vad jag brukar ligga på. Låren är lite trötta nu men det är för mig bara ett tecken på att jag kämpade under passet. Helt klart ett bra pass.


Hemma efter dagens pass - trött & nöjd


Ett marathon till?

Jag har funderat ganska länge på att springa ytterligare ett marathon i år, förutom Stockholm då alltså. Allra helst skulle jag vilja springa i Berlin men eftersom det inte är det mest lättillgängliga loppet med tanke på att det går i ett annat land (och dessutom ungefär samtidigt som Lidingöloppet) så är inte det ett alternativ. Nej, förresten allra helst skulle jag vilja springa i New York såklart men det är definitivt inte ett alternativ. Tyvärr.

Istället funderar jag på maror av betydligt mindre kaliber. I mina hemtrakter i Karlskrona kan jag ju springa Kustmaran i Kristianopel i sommar. Det kanske blir så men tyvärr är deltagarantalet lågt där vilket gör att det skulle bli ett ensamt lopp. Men det hade varit himla kul att springa ett lopp "hemma". Jag funderar även på Växjö marathon i höst. Det ligger geografiskt bra med tanke på att det också är nära mamma & pappa i Karlskrona. Växjö marathon har ganska högt deltagarantal så det känns okej. Fast det går samtidigt som Hässelbyloppet... Det tåls att fundera på det här.


Växjö marathon


Backpass och rådjur

Det var tungt i backen idag. Riktigt tungt. Men ändå helt fantastiskt. Strålande sol, varma vindar och äntligen en snöfri Hammarbybacke - bättre kan det knappast bli! Nu är skönt trött i kroppen, vilket är en grym känsla.


 På vägen hem från backen mötte jag, som så många gånger förr, dessutom Hammarbyhöjdens egna rådjursfamilj. Så söta! Tidigare har jag bara sett ett par men idag var de tre stycken. Hammarbyrådjuren är verkligen storstadsdjur, inte rädda för något och ställer sig bara lite slött i diket och kollar på en när man springer förbi. Coola djur som gör mig glad!Mellanmål

Jag laddar med ett gott mellanmål inför kvällens backpass. Äntligen ska jag springa i Hammarbybacken igen!Keso med blåbär, hallon och kiwi - gott!


Summering: Mars

Då har ännu en månad passerat och ännu fler mil har sprungits. Även om en stor del av mars har präglats av vinter så har det ändå på slutet blivit en hel del löpnig på barkmark, vilket har varit minst sagt efterlängtat!

 

Inför mars hade jag som mål att springa ett kvalitetspass i veckan. Förutom förra veckan, som inte riktigt blev som jag hade tänkt mig på grund av halsont, så har jag lyckats med denna målsättning. Det har blivit två backpass och två intervallpass. Förutom den senaste veckans ”sjukdom” är jag nöjd med månaden. Att jag redan har sprungit två långpass över 30 km känns väldigt bra med tanke på maran den 28 juni. Snittempot har sänkts samtidigt som snittlängden har ökat i jämförelse med föregående månader. Det har givetvis med barmarken att göra men förhoppningsvis har även formen förbättrats något.

 

I siffror sammanfattas mars så här:

 

Antal löppass: 20 st
Antal styrkepass: 8 st
Sammanlagd distans: 292,2 km
Snittempo: 5:03 min/km
Snittlängd: 14,6 km/pass

 

Inför april har jag som mål att fortsätta med kvalitetspassen och när månaden är över vill jag helst ha sprungit fler sådan pass än vad jag gjorde i mars. Jag ska under april springa ytterligare minst två långpass som är över 30 km, varav åtminstone ett som är upp mot 33-34 km. Jag kommer även fortsätta med min strävan att komma upp i ca. 70 km löpning/vecka och att springa över 300 km är ytterligare något som jag ska försöka satsa på. Att april blir en bra löparmånad tvivlar jag inte en sekund på. Hela jag längtar efter löprundor i ljuset och värmen. Kanske blir det även premiär för korta tights snart?

 

 


Mina inspirationskällor 9 (30)

Jag har många inspirationskällor, både löpare och andra idrottare. Alla människor som tränar hårt och målmedvetet är egentligen mina inspirationskällor. Om jag ska ta några exempel från min omgivning så är min tidigare studiekamrat Lovisa en inspirationskälla. Hon är ganska nybliven tvåbarnsmamma och ändå i sitt livs bästa form. Hon är grym! Kolla in hennes blogg här. Lovisa inspirerar mig inte minst när det gäller styrketräning. Jag har svårt att motivera mig till den typen av träning men jag får alltid lite extra energi när jag tänker på Lovisa.

När det gäller löpning så inspireras jag av elitlöpare som t.ex. Isabellah Andersson. Men även av längdskidåkare på elitnivå, som exempelvis Charlotte Kalla, Anna Haag, Marit Björgen och Therese Johaug. Oavsett om man är löpare eller längdskidåkare så lägger dessa tjejer ner otroligt mycket tid på träning och är enormt vältränade. Dessutom har de ett oerhört starkt psyke, vilket jag också ser som inspirerande!


Inte bara skidåkare - en otroligt bra löpare också!

 


30 härliga kilometrar

Det blev långpass idag. Yes! Ett riktigt bra långpass dessutom. Kroppen var verkligen springsugen och benen var pigga. Tillsammans med min sambo sprang jag 30 km i framför allt Nacka och Erstaviksområdet. Det som är så bra att bo där vi gör är att man kan välja att springa i centrala Stockholm eller i stora skogsområden som exempelvis Nacka. Jag har längtat efter skogen så det var riktig njutning att få springa stora delar av dagens pass på grusvägar bland träd och ängar. Att jag dessutom inte var särskilt sliten efter 30 km i 5:15-tempo gör att jag ser dagens långpass som en riktigt trevlig löparupplevelse. Att springa är verkligen underbart!

 

 

 

 


Jag springer igen

Halsen är till 99 procent bra och därför bestämde jag mig för att nu får det vara nog med löpvila. Egentligen vet jag att man borde vänta tills man är helt frisk men jag bestämde mig för att springa ett lugnt pass och hela tiden vara vaksam på hur pulsen reagerade.

Det blev ett efterlängtat distanspass på 8,5 km. Fantastiskt att springa igen! Benen var inte riktigt med på noterna men vad gör det? Bara jag får springa igen så är jag nöjd. Imorgon hoppas jag kunna genomföra det inplanerade långpasset. Jag är verkligen laddad för att komma igång igen!

Spring!

Det finns ett nytt program för löparintresserade. Kolla här. Ett helt okej program! Själv blev jag inspirerad till att eventuellt köpa så kallade lättviktsskor.


RSS 2.0