Sömnbrist deluxe

Sedan nyår har nätterna här hemma verkligen varit katastrofala. Innan dess så sov Siri faktiskt helt okej (vaknade 1-2 ggr/natt och somnade om ganska fort). Nu handlar det istället om 4-5 vakningar varje natt och i natt var den värsta på evigheter. Hon somnade strax efter kl 20, vaknade till någon timme senare men gick att söva om, vaknade sedan kl. 23, kl. 01:40, kl. 03:30, kl. 05:20, kl. 06:45 och till slut kl. 08:00. Varje omsövning tar minst 30 min och då genom att amma.
 
Detta innebär väldigt lite sömn för egen del och vi får se vad som orkas med idag. Tanken är besök på Öppna förskolan på eftermiddagen och spinning ikväll. Det sistnämnda får vi se om det finns någon ork till.
 
Nu är det i alla fall projekt "lösa-nattproblematiken" som gäller här hemma. Första steget är att skippa sängen och återgå till vagnen eftersom det var i vagnen som Siri sov i innan nyår. Träningen får komma i andra hand nu, åtminstone hård träning. Jag har helt enkelt varken ork eller motivation.

Kommentarer
Postat av: Snorkkis

Nej så segt. De har mycket energi de små som orkar med trots att de är vakna så mycket. Tydligen är det ändå så att man inte behöver oroa sig att de får för lite sömn för det får de (enligt BVC). Hoppas ni får bättre nätter snart - kan ju hoppas att det bara är någon fas.

Svar: Tack! Nej jag tror inte heller att Siri får för lite sömn. Det är mest mig det är synd om. :-)
Lisa

2014-01-20 @ 18:09:51
URL: http://www.snorkkis.se
Postat av: Karin

Låter som en vanlig natt här hemma... Börjar bli van men längtar tills att han bara äter kanske två gånger per natt:)

Svar: Jo att en liten bebis på ett par månader vaknar ofta är ju inte konstigt. Men när de närmar sig 5 månader som Siri så borde de sova bättre än så! Hoppas att det vänder snart för oss båda!
Lisa

2014-01-21 @ 03:49:51
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: Caroline - Klara,färdiga,Spring!

Förstår att det är segt med dessa uppvak. Det här med sömn och små är inte helt enkelt.
Stella sover bra när hon väl somnar på natten men är vaken hela kvällarna och vägrar somna innan 24:) Så jag agerar napp på kvällarna. Inte läge att vara borta med andra ord:)

Svar: Siri somnar tack och lov ganska tidigt. Annars hade jag aldrig överlevt! Hoppas att Stella snart inser tjusningen med att somna tidigt. :-)
Lisa

2014-01-23 @ 23:28:00
URL: http://klarafardigaspring.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0