Vardagsmotion

Personligen tycker jag att det är oerhört viktigt med vardagsmotion. Det är ett utmärkt sätt att röra på sig då man till exempel har ont om tid. Dessutom är det bra för miljön (om alternativet är bil!). Även om jag tränar en hel del så försöker jag också få in motion i min vardag. Till exempel tar jag nästan alltid trapporna istället för hiss och rulltrappor. Dessutom promenerar eller cyklar jag gärna när jag ska någonstans.

De dagar då jag vilar från träningen tänker jag ännu mer på vardagsmotionen. Jag tycker att det är viktigt att röra på sig varje dag, även om det bara bli en kort promenad och gående i trappor ibland. Det gäller att göra det till ett naturligt inslag i vardagen. Idag, till exempel, promenerade jag från Gullmarsplan istället för att ta tvärbanan hem. Det blev en trevlig promenad i snön, trots att det blåste storm! Men efter en dag med stillasittande arbete inomhus är det så skönt att komma ut i den friska luften.


 


Kommentarer
Postat av: Frida

Ja, visst är det bra att smyga in lite vardagsmotion här och där! Snart börjar jag jobba igen och då ska jag ta upp mitt cyklande igen. Cyklar till och från jobbet, 11 km enkel väg. Ibland springer jag hem istället, fast det räknar jag till TRÄNING.

Jag fick löparklockan i fördelsedagspresent av Peter! =) Så kul!

Trevlig helg!

2011-02-11 @ 20:11:57
URL: http://militarmamman.wordpress.com
Postat av: Lisa

Frida: Att transportera sig med cykel är det bästa! Löpning hem från jobbet ser jag också som träning. Jag visste att du skulle få en Garmin i födelsedagspresent! Din lillasyster har skvallrat. =)

2011-02-11 @ 22:20:20
URL: http://lisakarinmatilda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0