Tempo på spåret

Träningen är igång igen efter Göteborgsvarvet, om än i något mindre omfattning. I måndags lufsade jag ca. 8,5 km med en känsla av knivar som högg mig i låren. Särskilt i nerförsbackarna. I slutet av passet släppte smärtan dock och det kändes himla skönt att röra på kroppen igen. I onsdags sprang jag distanspass och då kändes kroppen nästan helt återställd, lite känningar i baksida lår på slutet bara.

Idag var det dags att ge sig på mer kvalitativ träning igen. Efter en uppjogg på pigga ben gav jag mig sturskt iväg på Björkhagenslingan där två varv i snabbare tempo skulle avverkas, sammanlagt 6 km i "lagom" kuperad terräng. Eftersom jag inte visste hur kroppen skulle kännas så tänkte jag innan att 4:30-fart är helt okej idag. Första 3 km kändes bra, snabbt men kontrollerat. Andra varvet var betydligt mer motigt och sviterna från Göteborgsvarvet gjorde sig definitivt påminda. Låren smärtade! Trots att tempo sjönk en aning så kämpade jag vidare och snittet på de 6 kilometrarna blev till slut helt okej (4:22 min/km). Det får jag vara nöjd med utifrån förutsättningarna!

Nu återstår det att se hur kroppen (låren!) fixar ett långpass imorgon. Det blir spännande.


Björkhagenslingan


Kommentarer
Postat av: The Run

Hej Lisa och lycka till på maran! Om du känner att du har krafter kvar och är sugen på ett lopp redan helgen efter på hemmabana i Nackareservatet vill jag tipsa om The Run. En kul och lite annorlunda löparutmaning!

2012-05-21 @ 22:34:56
URL: http://www.therun.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0