En knepig granne

Vi har en knepig granne som bor i huset mitt emot oss. Han går under benämningen KNE eftersom det var bokstäverna på hans förra bils registeringsskylt. Anledningen till att bilen har fått namnge honom är att det är på grund av bilen som vi har fått upp ögonen för honom. KNE är en äldre vithårig man. 

I samband med att vi köpte vår bil, alltså någon gång under våren 08, började vi lägga märke till en blå volvo som alltid lyckades få parkering på gatan. (I vårt område är det sjukt svårt att få parkering och det finns ungefär dubbelt så många bilar som det finns parkeringar eftersom ingen vill betala 1500 kr för att få en egen parkering i p-husen.)

Men i alla fall, den här blå volvon hade ALLTID parkering på vår gata. Ibland satt KNE i sin bil på vändplanen hur länge som helst och väntade tills det blev en ledig parkering. Dessutom märkte vi att han jämt parkerade volvon jättenära bilen framför eller bakom och eftersom bilarna står i stora fickor där två stycken får plats var det alltid problematiskt för den "inklämda" bilen att komma ut. Volvon stod alltid typ 5 cm ifrån. Alla andra bilar är parkerade långt fram resp. långt bak i parkeringsfickan, som alltså är avsedd för två bilar. Vi såg dessutom att volvon ibland körde in i de andra bilarna så vi vågade aldrig parkera bakom eller framför den. En gång skulle volvon parkera och körde då inte bara in i bilen som redan stod utan även in i en cykel som stod parkerad vid ett träd, som är planterat på trottoaren mellan parkeringsfickorna. KNE är sannerligen inte den som är försiktig med gaspedalen så det var lätt att höra att deta var han som kom eller åkte. 

För några veckor sedan skulle jag & Mats cykla till stan och då ser vi att volvon har stannat utanför Pressbyrån. Precis när Mats ska passera öppnas dörren, han får tvärbromsa och lyckas i sista stund väja för bildörren. Det var KNE:s fru som öppnade. Noll koll på övrig trafik alltså.

En annan konstig grej med KNE är att han åker iväg tidigt varje morgon trots att det är uppenbart att han är pensionär. Vad gör han egentligen? Ibland hänger det dessutom en platspåse på bilens ena sidobackspegel. Också mycket märkligt.

Men för någon vecka sedan blev volvon utbytt mot en ny liten bil som jag (inte helt otippat) inte vet namnet på. Den har dock inte KNE på sin registreringsskylt men gubben är ändå KNE för oss. En gång KNE, alltid KNE liksom. Tidigare i veckan såg vi att KNE hade placerat en liten pensel på marken, lutad upp mot hans nya bils framdörr. Knepigt värre!

Eftersom vi, som ni antagligen märker, inte har särskilt mycket annat för oss har vi efter lite eftersökning lyckats ta reda på vad KNE egentligen heter. Och igår hände det mest intressanta. KNE var med på lokalnyheterna! Vår efterforskning om hans namn visade sig vara helt korrekt.

Historien om KNE är nog det mest spännande som händer i Hammarby sjöstad!



KNE:s hus och gatan där hela spektaklet utspelar sig


Kommentarer
Postat av: Lovisa

Gud vad spännande! Allvarligt alltså, jag älskar sånt här!

2009-09-17 @ 16:53:03
URL: http://lofsan.wordpress.com
Postat av: Emma

haha!Vilken rolig liten berättelse:) O tyvärr är det väl sånt som egentligen inte har så jättestor betydelse för våra liv som lätt tar upp en del av dem!!

2009-09-17 @ 17:12:50
Postat av: Anonym

Det där med penseln var nog ändå roligast! Shit vad jag skrattade!

2009-09-18 @ 07:51:43
Postat av: Hampus

Jag älskar KNE! En pensionär på konstant svindåligt humör som skiter i allt och alla. Det är enormt kul att följa ett sådant orginal.

2009-10-04 @ 10:47:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0